Navngivning og dåb

Et barn skal have et navn senest 6 måneder efter fødslen. Det sker enten ved dåb eller ved navngivning. Før barnet er 6 måneder, kan det navngives samtidig med dåb. Det er også muligt at navngive barnet først,  og foretage dåb efterfølgende. 

Navngivning

Navngivning uden dåb skal foretages på www.borger.dk.  Her er regler og anden information om navngivning af børn samlet. Der logges ind med MitID.

Under navneregler på www.borger.dk kan du endvidere læse om reglerne for både fornavn(e) - mellemnavn(e) og efternavn. Her findes også en liste over godkendte fornavne og frie efternavne. 

Dåb
Der kan holdes dåb ved næsten alle faste gudstjenester på søndage og helligdage. Der kan også være mulighed for dåb ved særlige dåbsgudstjenester efter aftale med præsten.

Send sikker mail til sognet  (via MitID) hvis du vil lave en aftale om dåb, eller ret henvendelse direkte til en af kirkens præster.

Når tidspunktet for dåben er fastsat, skal forældrene oplyse barnets fulde navn samt forældrenes telefonnummer. Derudover skal der oplyses navn og adresse på mindst 3 og højst 5 faddere, samt oplysning om hvem der skal bære barnet til dåben. Udfyld dåbsformularen her. 

Der aftales tidspunkt for en forberedende samtale med præsten. 

Hjemmedåb
Hvis et barn er alvorligt sygt eller i livsfare kort efter fødslen, og forældrene ønsker dåb, kommer præsten til hjemmet eller sygehuset og foretager dåben. Kan præsten ikke nå frem, er det tilladt at en anden person foretager dåben.

Dåb af store børn eller konfirmander
Er barnet ikke blevet døbt som lille, kan man altid nå at blive døbt senere. En del unge vælger at blive døbt i forbindelse med konfirmationsforberedelse.

Dåb af voksne
En voksen, som ønsker at blive døbt, kan henvende sig til en præst eller til kirkekontoret.

Sognekontor

Solvang Kirke
Remisevej 10-12
2300 København S
Tlf.: 32 59 91 62
E-mail: solvang.sogn@km.dk 
Send sikker mail her med NemId - hvis du har brug for at sende følsomme oplysninger, som cpr-nr eller lign.

Kordegne og personregisterførere:
Gerd Lottenburger Viktor
Preben Schousboe

Åbningstider
Mandag - tirsdag - torsdag og fredag kl. 9.00 - 13.00
Onsdag kl. 10.30 - 13.00  

I sommerperioden 1 juli - 31. august holder kontoret lukket hver fredag.

Har du ikke mulighed for at møde op i kontorets åbningstid, kan du ringe (eller maile) og høre om kontoret ekstraordinært kan holde åbent på et andet tidspunkt. Kontoret er lukket weekenden og på helligdage.

Kirken er åben i kontorets åbningstid, både for dem, der gerne vil se kirken og for dem, der vil søge ro og stilhed. Kirken er i øvrigt åben i forbindelse med gudstjenester og andre aktiviteter eller efter aftale.

Find vej til Solvang Kirke